A hajbeültetés napjainkban nagyon népszerű és viszonylag új esztétikai eljárásnak számít. Ez az oka annak, hogy az eljáráson töprengőkben megannyi kérdés felmerül a hajbeültetéssel kapcsolatosan.

Klinikánk honlapján már összegyűjtöttük a leggyakoribb "hajbeültetés kérdések és válaszok"-at. Most azonban néhány további kérdést is megválaszolunk nektek.

hajbeültetés hajátültetés fue hajbeültetés hajbeültetés kérdések hajbeültetés tények hajbeültetés előtt után hajátültetés kérdések hajbeültetés kérdés hajbeültetés kérdések válaszok hajbeültetés blog

Honnan sejthetem, hogy kóros a hajhullásom?

Úgy szokták tartani, hogy nagyjából napi 100 hajszál kihullása még természetesnek számít. Akkor kell elkezdened aggódni, ha azt tapasztalod, hogy a szokásos mennyiségnél több, netalán egész hajcsomók hullanak ki és/vagy a kihullott hajszálak helyén nem nőnek újabbak. Tehát ha azt veszed észre, hogy hajállományod folyamatosan csökken, fejtetődön kopasz foltok jelennek meg.

Hány éves kortól ajánlott a hajbeültetés?

Elméletileg bármilyen korban elvégezhető az eljárás. Gyakorlatilag 18 éves kor alatt nem javasolt a hajbeültetés. Ilyen fiatal korban még nem lehet megítélni, hogy a későbbiekben hogyan fog alakulni a kopaszodás. A korai hajbeültetéssel előfordulhat, hogy idő előtt elhasználjuk a rendelkezésre álló donorterület felhasználható hajszálait. Ezért a későbbiekben ha kiterjedtebb lesz a kopaszodás, már előfordulhat, hogy nem lesz elegendő a meglévő hajállomány a kopasz folt elfedéséhez. Továbbá, mivel ilyen fiatalon még nem lehet előre látni, hogy a továbbiakban hogyan fog alakulni a kopaszodás,  ezért előfordulhat, hogy az átültetett haj a további hajvesztés után szigetszerűen marad meg a fejtetőn. Ezért a hajbeültetés 25-30 éves kor között és felett ajánlott.

Más haját át lehet ültetni a fejemre?

Sajnos nem. A tapasztalatok alapján az idegen hajszálakat a szervezet kilöki, így azok nem maradnak meg új helyükön. Ahhoz, hogy az idegen haj megmaradjon az új helyén, gyengíteni kellene az immunrendszert, ami azonban növelné a fertőzés veszélyét. A hajbeültetés esetében ez felesleges kockázatvállalás lenne. Továbbá, túl sok feltételnek kellene egyeznie ahhoz, hogy az idegen haj átültetése eredményesen megvalósulhasson: egyezniük kellene az antigéntulajdonságoknak, továbbá a hajszálak vastagságának, színének és típusának, textúrájának is. Így azonban, a saját haj átültetésével nincs kockázat. Valamint, az átültetett haj minőségében is biztos lehetsz.

Fájdalmas a hajbeültetés?

A hajbeültetés egésze helyi érzéstelenítésben zajlik. Ennek köszönhetően az első érzéstelenítő injekció után már teljesen fájdalommentes a beavatkozás.

Az átültetett haj ugyanolyan hosszúságúra megnő, mint a meglévő hajszálak?

Az átültetendő hajszálakat a beültetés előtt körülbelül 3-4mm-es hosszúságúra vágjuk. Az átültetést követően az átültetett hajhagymák nyugalmi fázisba kerülnek, ami azt jelenti, hogy a hajszálak kihullanak. Ez természetes jelenség. Körülbelül 8-10 héttel a hajbeültetés után a hajhagymák regenerálódnak és elkezd növekedni az új haj. A frissen nőtt hajszálak fokozatosan vastagodnak és növekednek. Körülbelül 8-12 hónap alatt a haj teljesen helyreáll és az átültetett hajszálak úgy viselkednek, ugyanúgy nőnek,  mint korábbi helyükön. Tehát a válasz a kérdésre: igen, az átültetett hajszálak ugyanolyan hosszúságúra megnőnek, mint a többi területen növekvő hajszálak.

Ha kopaszodom, hogy-hogy az átültetett haj nem fog kihullani?

A kopaszodást legtöbb esetben az úgynevezett DHT hormon okozza. Ez a hormon a fej bizonyos területeire, így például a hajbeültetés során is felhasznált donorterületre, a tarkó tájékára nem hat. A fej oldalsó és hátsó területein növekvő hajszálak ellenállóak a kopaszodást okozó hormonnal szemben. A hajbeültetés során ezeket a hajszálakat ültetjük át a kopaszodó fejterületre, ahol átültetés után is megőrzik a kopaszodással szembeni ellenállásukat. Ezért a hajbeültetés eredménye egy életen át kitart, az átültetett hajszálak természetes módon nem hullanak ki.

Amennyiben további kérdésed lenne a hajbeültetéssel kapcsolatosan, klinikánk munkatársai készséggel állnak rendelkezésedre! 

www.himgeurope.com