Kopaszodásról beszélve először mindenki a férfiakra asszociál. A hajhullás azonban nem csak férfiakat érintő probléma. A nők több mint kétharmada tapasztalta már életében a hajvesztés különböző mértékű változatait.

A nők a kopaszodást a férfiaknál nagyobb traumaként élhetik meg. Nem csoda, hiszen minden hölgy egészséges, fényes, dús frizurára vágyik. A hölgyek esetében a dús és egészséges frizura a fiatalságot, szépséget és vonzerőt szimbolizálja. A frizura tömegének folyamatos csökkenése, az egyre ritkuló hajkorona a legtöbb esetben alacsony önbecsüléssel, szociális szorongással és elszigetelődéssel jár.

hajbeültetés hajbeültetés nőknek női hajbeültetés hajátültetés nőknek női hajátültetés hajhullás nőknél  női hajhullás női kopaszodás női hajvesztés hormonális hajhullás hajhullás okai női hajhullás okaiA női hajhullás, hasonlóan a férfi kopaszodáshoz, szintén lehet genetikai eredetű, azonban a hajritkulást nők esetében általában más okok váltják ki. A leggyakoribb női hajhullást kiváltó tényező a hormonális változás, amit  például a várandóság, a menopauza, vitaminhiány de akár a stressz is okozhat. A legtöbb esetben, miután megszűnnek a hormonális változások, a női hajhullás is megszűnik.

Abban az esetben, ha a probléma továbbra sem akar szűnni, a legtöbbször elegendő lehet egy gyógynövényes, vagy gyógyszeres hajkezelés. Sok esetben azonban a jelentős hajveszteséget már nem lehet kiküszöbölni ezekkel a kezelésekkel sem. A hajgyógyászok és hajbeültetési specialisták kizárólag ebben az esetben ajánlják a női hajbeültetést. 

A férfiak kopaszodási mintájával szemben a nők esetében leggyakrabban a diffúz (másként: szétszórt, elszórt) kopaszodás a jellemző. Ennek mértékét az úgynevezett Ludwig skála osztályozza.

hajbeültetés hajbeültetés nőknek női hajbeültetés hajátültetés nőknek női hajátültetés hajhullás nőknél  női hajhullás női kopaszodás női hajvesztés hormonális hajhullás hajhullás okai női hajhullás okai

Mivel a nőknél a hajhullás gyakran az egész fejterületet érinti, ezért hiányozhat az a biztonsági zóna, amelyet a férfiak hajbeültetése esetén donorterületként felhasználhatunk. A biztonsági zóna hiánya vagy nem megfelelő sűrűsége akadályozhatja a hajbeültetést.

Ezért látatlanban lehetetlen megmondani, hogy ki alkalmas női hajbeültetésre és ki nem. Hajbeültetés előtt mindenképp szükséges egy előzetes hajvizsgálat és konzultáció.

hajbeültetés hajbeültetés nőknek női hajbeültetés hajátültetés nőknek női hajátültetés hajhullás nőknél  női hajhullás női kopaszodás női hajvesztés hormonális hajhullás hajhullás okai női hajhullás okaiNa de mégis, kik azok a hölgyek, akik alkalmasak lehetnek a női hajbeültetésre?

- azok a hölgyek, akiknek kopaszodásukat valamiféle állandó mechanikai hatás okozta, mint például a szoros hajviselet, vagy valamely hajban elhelyezett tárgy

- azok a hölgyek, akik férfias típusú hajhullással, kopaszodással küzdenek

- azok, akik korábban elvégzett fejbőrt is érintő kozmetikai vagy plasztikai műtét következtében kialakult hegeket szeretnének eltüntetni

- azok a nők, akik valamilyen trauma következtében veszítették el frizurájukat, mint például baleset, égési sérülés, vagy valamely kémiai hatás

Amennyiben a hölgyek megfelelnek a hajbeültetés szükséges feltételeinek, úgy számukra is kiváló eredménnyel elvégezhető a beavatkozás. 

Erre szolgál kitűnő például Nagy Gabriella hajbeültetése a HIMG hajbeültetési klinikán.

himgeurope.com