A nyár a legkritikusabb évszak a haj számára, de ez nem szabad, hogy bármiben is korlátozzon. A megfelelő odafigyeléssel könnyen megakadályozhatod a felesleges hajhullást és hajad károsodását.

Hogy mit is kell tenned? Adunk néhány tanácsot!

hajápolás nyári hajápolás hajhullás hajhulás megelőzése tippek férfiaknak férfiaknak hajápolás férfiaknak férfi hajhullás hajmosás

1. Ne tartózkodj sokáig klóros vagy sós vízben

A medence és a tengerpart a legkellemesebb helyek nyáron, azonban a medencevíz klórtartalma és a sós tengervíz súlyosan veszélyezteti a haj minőségét. A klór és a só teljesen kiszárítja a hajat, aminek hatására az egészen szalma hatásúvá, tapintásúvá válik. Ezért figyelj oda, hogy ne érje túl sokáig a klóros víz a hajadat! 

Tipp: Mielőtt belevetnéd magad a hűsítő medencébe vagy a tengerbe, vizezd be a hajad, a nedves haj már nem tudja magát annyira teleszívni a klóros vagy sós vízzel.

2. Legalább kétnaponta moss hajat

A nyári időszakban különösen fontos a rendszeres hajmosás. Nyáron a többi évszakhoz képest általában többet vagyunk kint a szabadban, fokozottan ki van téve a hajunk a pornak és egyéb szennyeződéseknek, amik az izzadt fejbőrön könnyebben megtapadnak.  Továbbá, nem csak a tengervíz, hanem a verejték sótartalma is rossz hatással van a haj állapotára. Ezért érdemes legalább minden második napon hajat mosni, hogy friss és tiszta maradjon a fejbőr.

Tipp: A legjobbak a gyógynövényes samponok, amik nem csak tisztítják, de ápolják is a fejbőrt.

3. Hidratálj

A hidratálás nem csak a tested, hanem a hajad számára is nagyon fontos, ezért figyelj a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. A nagy melegben jól esik a hideg sör, de ne feledd, hogy az alkohol vízhajtó hatású így fogyasztása mellett még több folyadékra lesz szükséged. Igyál naponta minimum 2 liter vizet(!) és használj hajolajat! Nyáron az embernek több hajkondícionálóra van szüksége, mint a többi évszakban.

Tipp: Használj hajolajat! A hajolaj hidratálja a hajszálakat, így azok természetesen fénylőek és egészségesek lesznek.

4. Védd az UV-sugaraktól a hajadat is

A fényvédők alkalmazásakor a fejbőr a leginkább figyelmen kívül hagyott terület. Az, hogy van hajad, még nem azt jelenti, hogy a nap nem éri a fejbőröd (különösen a forgódat és különösen akkor, ha vékonyszálú hajad van). A fényvédők nem csak a bőrön, de a hajon is nagyon hasznosak lehetnek. Megvédik a hajszálakat a durva és káros sugárzástól. Elegendő a spray formájú napvédőből egy keveset felvinned a frizurádra és máris védve vagy. Ha nincs lehetőséged fényvédő alkalmazására, vagy egyszerűen csak nem szeretnéd, viselj kalapot a szabadban!

Ehhez adunk is egy jó tippet: 

hajápolás nyári hajápolás hajhullás hajhulás megelőzése tippek férfiaknak férfiaknak hajápolás férfiaknak férfi hajhullás hajmosás

Élvezd a jó időt, strandolj és pihenj, de eközben ne feledkezz meg hajad egészségéről se! 

himgeurope.com