A hajbeültetéssel kapcsolatban vannak tipikus kérdések, melyek természetes módon mindenkinek eszébe jutnak. A fájdalom, a kockázat, a hegek és az eredmény tartóssága nem elhanyagolható tényezők. Így igyekszünk most az ezekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre a lehető legpontosabban és legőszintébben válaszolni. 

Íme az 5 legfontosabb és leggyakoribb kérdés a hajbeültetéssel kapcsolatban:

  1. Fájdalmas a beavatkozás?

Kár lenne tagadni, ahogyan egyik esztétikai beavatkozás sem, úgy a hajbeültetés sem túlzottan kellemes. A fájdalom azonban objektíven nem mérhető, mértéke attól függ, hogy az adott illető hogyan éli azt meg. Nincs két egyforma fájdalomküszöbbel rendelkező páciens. Mindenesetre azt tudni kell, hogy hajbeültetés nem jár nagyobb fájdalomérzettel, mint egy fogászati kezelés. A beavatkozás előtt minden esetben helyi érzéstelenítést kap a páciens, aminek hatására a fej teljesen elérzéketlenedik, így a beavatkozás csupán minimális diszkomfortérzettel jár. 

  1. Mennyi időre esek ki a munkából?

Ez a munka jellegétől és Öntől is függ. A hajbeültetés ambuláns kezelés, ami annyit tesz, hogy a beavatkozás végeztével pácienseink saját lábukon, kísérő nélkül tudnak távozni a klinikáról. A beavatkozás után azonban 7 napig tilos megerőltető fizikai munkát végezni. Tudni kell továbbá, hogy a beavatkozás után nagyjából 4 nap kell ahhoz, hogy az érzéstelenítő folyadék maximálisan távozzon a szervezetből. Ebben a 4 napban még előfordulhatnak apróbb duzzanatok, illetve piros kis pontok a beültetett és a donor területen. Így tehát, amennyiben nem fizikai munkát végez és nem zavarja Önt az esetleges duzzanat láthatósága, akár már másnap is visszaállhat a munkába. Egyéb esetben javasolt az 1 hét regenerálódás.

  1. Marad látható heg a beavatkozás után?

Ez a módszertől függ: a csíkkivételes módszer viszonylag hosszabb, vízszintes heget, vagy hegeket hagy a donorterületen. (A HIMG Klinikán ezt a módszert invazív volta miatt nem alkalmazzuk.)  FUE módszert alkalmazva a fejbőr minőségétől is függően nagyon apró pontszerű hegek maradhatnak a donorterületen, ám ezek a hegek 1-2cm-es hajhossz mellett láthatatlanok.

S.H.E. módszer alkalmazása során pedig abszolút semmilyen szabad szemmel látható nyom, heg nem marad a beavatkozás után.

  1. Mikor fog látszódni az eredmény?

A hajbeültetés eredménye rögtön látható, ám ez az állapot először ideiglenes. 3 hét után a hajszálak az őket ért sokk hatására kihullnak, a hajtüszők pedig pihenési fázisba kerülnek. Ez az időszak 4-5 hónapig tart. Amint a pihenési fázis lezajlott, a hajtüszők újabb hajszálakat növesztenek, amik már tartósan megmaradnak. A hajbeültetés eredménye 8-12 hónap elteltével éri el végleges fázisát.

  1. Honnan tudjam, hogy nem fog kihullani a beültetett haj?

Ezt a biológia, a tudomány biztosítja. A hajbeültetést az teszi lehetővé, hogy a kopaszodás egyes fejterületeket érint, míg másokat nem (ennek eredménye a tipikus patkó formát öltő kopaszodási minta).

Hajbeültetés során az átültetendő hajszálakat azokról a fejterületekről nyerjük ki, amelyek ellenállóak a kopaszodást okozó hormonokkal szemben. Ennek köszönhetően (bizonyítottan) az átültetett hajszálak a későbbiekben is megőrzik ezt a pozitív tulajdonságukat, így immáron új helyükön, továbbra is immunisak maradnak a kopaszodásra. Így az átültetett hajszálak, a megfelelő körülmények biztosítása mellett, természetes módon garantáltan nem hullnak ki.

Amennyiben bármely további kérdésed lenne a hajbeültetéssel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre!