Az időjárása életünk minden aspektusára hatással van. Nem is gondolnánk, de a rossz időjárás akár még álmainkra is kihathat, könnyen okozhat például rémálmokat. Ezen kívül rendszerint programjainkat, napirendünket, életünket is az időjáráshoz igazítjuk: túrázni megyünk, síelünk, vagy épp a tengerparton süttetjük magunkat. Szép idő esetén gyakrabban és könnyebben vagyunk jókedvűek, vidámak, míg rossz idő esetén jellemzőbb a levertség, nyűgös, kedvtelen hangulat.

Az időjárás azonban nem csak programjainkra és hangulatunkra lehet hatással, hanem könnyen frizuránkra, hajunk állapotára is.

Nyári melegben, ha túl sok időt töltünkidőjárás hatása a hajra hajápolás nyáron nap hatása a hajra UV hatása a hajra szél hatása a hajra hideg hatása a hajra hajhullás kopaszodás töredezett haj  hajápolás hajbeültetés a napon, a napsugarak képesek leépíteni a hajszálainkat védő proteint, ami után az UV sugarak könnyedén behatolnak hajszálaink belső szerkezetéig, erősen roncsolván azt. Ennek következtében hajunk gyengévé, rezes színűvé, fénytelenné és töredezetté válhat. Fokozott mértékben ki vannak téve ennek a veszélynek a festett, vagy szőkített hajúak, mivel a hajszín módosítása drasztikus kémiai hatásokkal jár, hajunk kevésbé lesz ellenálló, kevésbé tud védekezni az UV sugarakkal szemben. Sőt, a sok napfény könnyen megváltoztathatja a festett hajszín árnyalatát, a vörösből rózsaszín, a szőkéből sárgás árnyalatú frizura lehet.

A nagy melegben rendszerint nem csak napon, de vízben is sok időt töltünk. A napsugarak káros hatása nedves hajon tovább fokozódik, a vízcseppek koncentráltan gyűjtik a napsugarakat, ezzel felerősítve azok káros hatását. (A víz klór, vagy só tartalma pedig tovább szárítja frizuránkat.)

Szintén kedvezőtlen a haj számára az erős szél, ami összekócolja a hajszálakat, melyek aztán a fésűvel történő kigubancolás közben könnyen megsérülhetnek. Az erős szél hatására ráadásul a hajszálak erősen egymásnak dörzsölődnek,  így könnyen felsérthetik egymás felszínét, ami hatására töredezetté válhatnak.

Hosszabb ideig fennálló hidegben, fejbőrünkön az erek összehúzódnak, aminek köszönhetően hajhagymáink kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, ami aztán hosszabb távon a hajszálak elvékonyodásához és hajhulláshoz vezethet.

Hajunk egészségének és szépségének megőrzése érdekében minden évszakban és minden időben oda kell figyelnünk annak óvására, megfelelő ápolására. Hajhullás bármely évszakban jelentkezhet, aggódnunk akkor kell, ha a probléma hozamosabb időn keresztül fennáll. Valamint, ha azt tapasztaljuk, hogy a kihullt hajszálak helyén nem növekednek újabbak, ebben az esetben ugyanis már kopaszodásról beszélhetünk. A kopaszodásnak több oka lehet, ha genetikai okok rejlenek a hajvesztés hátterében, abban az esetben egyedül a hajbeültetés nyújt garantált és végleges megoldást. 

http://himgeurope.com