A legtöbben úgy gondolják, hogy a hajhullással csak azután kell foglalkozni, miután már jelentkezett a probléma. Ha korábban elkezdesz tudatosan figyelni hajad ápolására (mikor még dús a frizurád) sokkal könnyebb akkor megelőzni a hajhullást, mint mikor már jeleit látod. Az igazság az, hogy a hajhullást megelőzni egyszerűbb, mint azt kezelni. Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet:

1. Egészséges életmód

2. Ápold a hajad

3. Kerüld a hajadra káros szokásokat

hajhullás kopaszodás hajvesztés hajbeültetés hajátültetés fue fue hajbeültetés hajápolás hajhullás megelőzése hajhullás megelőzés hajbeültetés blog hajbeültetés klinika hajbeültetés budapest hajhullás ellen hajhullás előtt hajvitamin haj vitamin vitamin a hajnak kopaszodás megelőzése miért hullik a hajam női kopaszodás női hajhullás női hajvesztés hajhullás tipp hajhullás tippek hajápolás tippek hajhullás tanács hajhullás tanácsok

1. Folytass egészséges életmódot

A hajad, ahogyan a bőrös és a körmeid is, gyakran egészségi állapotod mutatója lehet. Ha egészséges vagy, a hajad is jól fog kinézni. Ha hajhullást észlelsz, az könnyen jelezhet valamiféle egészségügyi problémát.

Tehát, bármi amit az egészséged megőrzéséért teszel, a hajadra is jó hatással lesz: zöldségek és gyümölcsök fogyasztása (B-vitamin, vas, kálcium és cink, az egészséges haj feltétele), fehérjében gazdag étrend (a haj fehérjéből épül fel), és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

2. Ápold a hajad

Tartsd a hajad tisztán, de ne mosd naponta. Hajmosáskor a szokásosnál több hajszálunkat hullajtjuk el. Hajmosás után legalább hetente egyszer használj jó minőségű kondicionálót, hajbalzsamot, különös tekintettel a hajvégekre (melyek gyorsabban kiszáradnak és jobban ki vannak téve a sérülés veszélyének). Hajmosáskor masszírozd lágyan a fejbőröd, hogy serkentsd vérkeringését. Alkalmazhatsz házilag készített, vegyszermentes pakolásokat is:  a ricinusolaj, a tojás, a kamilla mind-mind hasznos összetevői lehetnek ezeknek.

A rendszeres hajvágás szintén fontos az egészséges haj eléréséhez. A hajnövesztés is csak akkor lehetséges, ha hajvégeink egészségesek és nem töredeznek a hajnövekedés tempójában.

3. Kerüld a hajadra káros szokásokat

Ez annyira magától értetődőnek tűnhet, hogy talán feleslegesnek tűnik említeni. Ám mégsem árt újra és újra elmondani, hiszen sokunknak tudtán kívül is vannak a hajára egészségtelen szokásai.

- Szoros kontyok, fonatok és lófarkak viselete. A szorosan összefogott frizura viselése során szabályosan kitéphetjük hajszálainkat. Ha időben változtatunk ezen a szokáson, hajunk regenerálódik, ám a rendszeres szorosan összefogott frizura következménye akár az is megtörténhet, hogy azon a területen melyen a leggyakrabban húztuk hajunkat, hajszálaink növekedése véglegesen megáll.

- Minden kémiai készítmény, mely drasztikusan változtat hajadon (ide tartoznak a hajformázó készítmények, a hajfestékek, a forró olajok, de a hajvasaló, hajsütővas is).

- Hajszárító használata. A hajszárító nem megfelelő használata kiszáríthatja a fejbőrt és károsíthatja a hajhagymákat. Hagyd hogy hajad legalább félig magától száradjon meg, majd a fejedtől távolabbra tartva a hajszárítót, a legalacsonyabb fokozaton használd azt.

- Nedves haj fésülése, vagy durva törölközővel való dörzsölése többet árthat a hajadnak, mint gondolnád. Hajszálaid jelentősen sérülnek vagy akár ki is hullnak közben. A nedves hajad csak nyomkodd a törölközővel és csak akkor fésüld, ha már teljesen, vagy szinte teljesen megszáradt.

Ezek a hajat megviselő és kitépő szokások apróságoknak tűnhetnek, mindaddig míg bele nem gondolsz, hogy van aki, éppen ezek miatt küzd most a kopaszodással.

www.himgeurope.com